Online sipariş verenler dikkat: Zehirlenme vakaları arttı!

Son yıllarda artan yemek siparişleri gıda zehirlenmelerini de beraberinde getirdi. Uzmanlar, özellikle yaz aylarında tavuk, et ve mayonezli yiyeceklerin uzun süre motokuryelerde taşınmasının ciddi sağlık riski oluşturduğunu belirterek tüketicileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Online sipariş verenler dikkat: Zehirlenme vakaları arttı!

Son yıllarda eve sipariş edilen hazır gıda tüketimi büyük oranda arttı. Ancak uzmanlar, özellikle uzun süre motokuryelerle taşınan yiyeceklerin ciddi sağlık riski taşıdığına dikkat çekti.

BULANTI, KUSMA, İSHAL…

Bulantı, ishal ve kusma şikayetleriyle hastanelere başvurular son dönemde yükselişte. Uzmanlara göre bu şikayetlerin yaklaşık yüzde 90’ı gıda zehirlenmesinden kaynaklanıyor. En büyük etkenlerden biri ise dışarıdan söylenen yemeklerin yolda uzun süre beklemesi.

BU ÜRÜNLERİ ALANLAR DİKKAT!

Yaz aylarında risk daha da arttı. Özellikle hamburger, tavuk ve beyaz et gibi ürünlerin sıcak havada kısa sürede bozulabildiğini belirten uzmanlar, motokuryelerin teslimat süresine dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor.

resim-2025-08-26-210629867.png

İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Aydın Tunçkale, Ekol TV'ye yaptığı değerlendirmede şu uyarıda bulundu:

"Yaz aylarında ürünler kışa göre çok daha kolay bozulur. Gıdaların üretim aşamasında bulaş olmaması kadar, nakliye sırasında da dikkatli olunması gerekir. Özellikle beyaz et ve mayonezli yiyecekler bakterilerin hızla çoğalmasına uygun ortam yaratır. Paketli ürünlerin hızlıca hazırlanması, bekletilmemesi ve en kısa sürede teslim edilmesi şarttır."

Sağlık