Havalimanında en sevilmeyen uygulama sona eriyor! O ülkede sizi en çok yoran kural kaldırılıyor

Havalimanı güvenlik kontrol noktalarında yaşanan beklemeler, yolculuk öncesi stresin en büyük sebebi olabiliyor. Özellikle ayakkabı çıkarma uygulaması, hem zaman kaybına neden olabiliyor hem de yoğunluğun oluşmasına önayak oluyor. Ancak artık o ülkenin havalimanlarında 20 yıllık uygulama son bulabilir.
AYAKKABI ÇIKARMA ZORUNLULUĞU KALKIYOR
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) havaalanlarında, yolcuların güvenlik kontrolünden geçerken ayakkabı çıkarması neredeyse yirmi yıldır devam eden tartışmalı bir konu. Fakat bu alışkanlık, yakında tarihe karışabilir. Öyle ki ABD Ulaştırma Güvenlik İdaresi (TSA) sadece TSA PreCheck kullanıcılarına tanınan bir ayrıcalığı, tüm yolcular için geçerli hale getirmeye hazırlanıyor.
YOLCU GEÇİŞ HIZINI ARTIRMAK VE YOĞUNLUĞU AZALTMAK HEDEFLENİYOR
Konuya yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, TSA’nın bu politikayı kaldırma amacı, hem yolcu geçiş hızını artırmak hem de havaalanlarındaki yoğunluğu azaltmak. Eleştirmenlerin uzun süredir "güvenlik tiyatrosu" olarak nitelendirdiği bu uygulama, sıkça bekleme sürelerini uzatmakla suçlanıyordu.
11 EYLÜL SONRASI BAŞLAYAN SÜRECİN SONU
Ayakkabı çıkarma zorunluluğu, 2001’de "ayakkabı bombacısı" Richard Reid'in uçak içerisinde spor ayakkabısına gizlediği patlayıcıyı patlatma girişiminden sonra 2006 yılında zorunlu hale getirilmişti. Ancak zamanla bu uygulamanın gerçek güvenlikten ziyade sembolik bir önlem olduğu görüşü ağır bastı.
TSA'dan yapılan açıklamada, "Yolcu deneyimini iyileştirirken güvenlikten ödün vermeden daha yenilikçi yollar araştırıyoruz. Herhangi bir politika değişikliği, resmi duyurularla paylaşılacaktır," denildi.
Elon Musk geleceğin ABD Başkanı olabilir mi?
ABD, KÜRESEL STANDARTLARA YAKLAŞIYOR
Bu değişiklik hayata geçerse, ABD, ayakkabı çıkarma zorunluluğunu uygulamayan Avrupa Birliği, Dubai ve Singapur gibi uluslararası havacılık merkezleriyle aynı çizgiye gelmiş olacak.
Bu plan ilk defa, eski TSA görevlisi ve Gate Access seyahat bülteninin kurucusu Caleb Harmon-Marshall tarafından gündeme getirildi. TSA’nın bu konuda yakın zamanda resmi bir açıklama yapması bekleniyor.