Yumurtayı meğer böyle pişirmemiz gerekiyormuş: Yumurtanın lezzetini ve faydasını 2 katına çıkaran formül bulundu!
Kaynak:ekoltv.com.tr

Yumurta protein açısından son derece güçlü bir kaynak olurken, yumurtanın düzenli şekilde tüketilmesi sağlıklı bir yaşamın en büyük anahtarlarından biridir. Ancak yumurtanın içerisindeki faydaların tamamından yararlanabilmek için yumurtanın doğru şekilde pişirilmesi gerekir. Yumurtayı, içerisindeki besin değerlerini kaybetmeden tüketebilmek için su içerisinde poşe yumurta formunda tüketmeye özen gösterebilirsiniz.

Bu yöntem ile yumurta, tüm besin değerlerini içerisinde barındırırken aynı zamanda lezzet seviyesini de bir hayli yüksekte tutmuş oluyor.

Buharda pişen yumurta sarısındaki D vitamini ve kolin gibi değerli bileşenler yok olmazken, bu bileşenleri direkt olarak vücuda da kazandırılmış oluyor.

2022 yılında American Journal of Clinical Nutrition'da yayımlanan bir araştırmaya bakıldığında yüksek ısıda uzun süre pişirilen yumurtalarda B12 ve D vitamini gibi ısıya duyarlı vitaminlerin %20’ye kadar kayba uğradığı görüldü.