Ünlü şef 1 mm'lik hamurla efsane tarifini yaptı: MasterChef'te 7. kez konuk jüri oldu

Ödüllü şef Hüseyin Kankaya, MasterChef Türkiye’ye yedinci kez konuk olarak gastronomi dünyasında bir ilke imza attı. Ünlü şef, yarışmacılara 1 mm'lik hamurla yaptığı “Lasagna Di Mare” adlı özel deniz mahsulleri tarifiyle unutulmaz anlar yaşattı.
Ünlü şef 1 mm'lik hamurla efsane tarifini yaptı: MasterChef'te 7. kez konuk jüri oldu

TV8’in fenomen yarışması MasterChef Türkiye, bir kez daha Sofram Balık Restaurant’ın yaratıcı şefi Hüseyin Kankaya’yı ağırladı. Programın 7’nci kez konuk şefi olarak sahneye çıkan Kankaya, böylece “MasterChef’e en çok davet edilen şef” unvanını kazandı.

1 MM'LİK ÖZEL HAMUR AÇTI

Yarışmacılardan, karabiga karides, yerli kalamar, deniz tarağı (scallop), deniz kereviti (scampi), lipsoz ve kırlangıç balığından hazırlanan füme suyu ile yapılan “Lasagna Di Mare” tarifini yapmaları istendi. El açması 1 mm’lik özel hamuruyla dikkat çeken tarif, jüri şefleri Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu’ndan tam not aldı.

895859.jpg

GASTRONOMİDE YENİLİK VE USTALIK BİR ARADA

Yarışmacılara hem sabır hem de teknik beceri gerektiren bu zorlu tarifi sunan Hüseyin Kankaya, MasterChef sahnesinde bir kez daha fark yarattı. Sunumundaki incelik ve lezzet dengesindeki ustalık, izleyicilerden büyük beğeni topladı. Kankaya, “Her tabağın bir hikâyesi olmalı, yemek bir ödül gibi hissedilmeli” diyerek gastronomiye olan tutkusunu bir kez daha ortaya koydu.

Kaynak:ekoltv.com.tr

Yaşam