Lezzetin doruk noktasına ulaşacaksınız! Lokum gibi, ağızda dağılan sac kavurma tarifi

Kurban Bayramı’nda sacda pişen etin lezzetine gerçekten doyum olmaz. İncecik doğranmış etler, soğan, biber ve yağ ile birleşince ortaya enfes bir yemek çıkar. Sac kavurma, bayramlarda vazgeçilmezde bir tattır. Ancak sac kavurma yapmak gerçekten zorlu bir iş olabilir. Aklınızdaki, hayalinizdeki lezzeti yakalamak istiyorsanız sac kavurma yaparken birçok püf noktaya dikkat etmelisiniz. Size kalabalık misafirler için tam kıvamında, yumuşacık sac kavurma tarifi hazırladık…
8-10 KİŞİLİK LOKUM GİBİ SAC KAVURMA TARİFİ
Malzemeler:
- 2 kg kuşbaşı dana veya kuzu eti
- 6–7 adet yeşil sivri biber
- 4 yemek kaşığı kuyruk yağı
- 4 adet büyük boy soğan
- 4 diş sarımsak
- 3 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet domates
- Tuz
- Karabiber, kekik, pul biber
- 1 çay bardağı sıcak su
SAC KAVURMA YAPILIŞ TARİFİ
- Eti kuşbaşı doğrayıp dinlendirin.
- Pişirmeden 1-2 saat öne buzdolabından çıkarın.
- Sacı yüksek ateşte iyice ısıtın.
- Kuyruk yağı ekleyin.
- Yağ eriyip kızınca eti ekleyin.
- Eti yüksek ateşte karıştırarak suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- (Etin suyunu çektikten sonra altı hafif kızarmaya başlamalı)
- Yemeklik doğradığınız soğanları ve ezilmiş sarımsakları ekleyin.
- Soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun.
- Doğranmış sivri biber ve kapya biberleri de ekleyin.
- 4–5 dakika daha kavurun.
- Küp doğranmış soyulmuş domatesleri, pul biber ve kekik gibi baharatları ekleyin.
- Hafif suyunu salınca karıştırın.
- Tuz ekleyin.
- Gerekirse 1 çay bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatın.
- 5–6 dakika kısık ateşte demlendirin.
SAC KAVURMA PÜF NOKTALARI
Sinirsiz, az yağlı ama yumuşak et tercih edin.
Tuzu en son ekleyin
Sac yoksa geniş ve kalın tabanlı bir döküm tavada pişirin.
Kuyruk yağı ekleyin, lezzet katacaktır. Sevmiyorsanız sıvı yap veya tereyağı kullanabilirsiniz. Veya kuyruk yağı ile tereyağını karıştırın.
Etin suyunu bırakıp çekmesini bekleyin.
Kaynak:ekoltv.com.tr