Kanser riskini azaltmada çok güçlü: Her derde deva o baharat bulundu!
Sağlıklı ve uzun bir yaşamın içerisinde olabilmek için günlük beslenme rutinine dahil edebileceğiniz bazı baharatlar uzun yıllar sağlıklı yaşamanıza yardımcı olacak. İşte o mucizevi baharatlar…
Asya mutfaklarında sık sık kullanılan zerdeçal, içeriğinde bulunan kurkumin adlı bileşen sayesinde antioksidan, antienflamatuar ve kanser karşıtı özellikler barındırıyor.
Halk sağlığını uzmanı Pam Hartnett, kısa süreli iltihaplanmada vücudu iyileştirmeye yardımcı olan en önemli gıdanın zerdeçal olduğunun altını çizerek zerdeçal hakkında şu ifadeleri kullanıyor. “Zerdeçal bu noktada devreye girerek kronik iltihabı azaltır ve bağışıklık sisteminin hasarlı hücreleri erken dönemde temizlemesine yardımcı olur”

Son yıllarda yapılan araştırmalarda bağırsak sağlığının kanser riskinde kritik rol oynadığı ortaya çıkarken Hartnett, “Sağlıklı bir mikrobiyom bağırsak duvarını güçlendirir, iltihabı azaltır ve bağışıklığı destekler. Bu da vücudu kansere karşı daha dirençli hale getirir” ifadelerini kullandı.
ZERDEÇAL NASIL TÜKETİLMELİ?
Uzmanlar, zerdeçalı hem tatlı hem de tuzlu tariflerde kolayca ilave edilerek tüketilebileceğinin altını çiziyor.
Zerdeçal; zeytinyağı, avokado yağı, hindistan cevizi sütü gibi gıdalarla tüketilmesi öneriliyor.
Yemeklerin, çorbaların içerisine ilave edilerek de tüketilebilen zerdeçal, insan sağlığına son derece faydalı gelir.
Dikkat: Yukarıda yer alan bilgiler genel bilgilendirme amaçlıdır.
Kaynak: NTV
Derleme: Ekoltv.comtr
