Fincanınızdan köpük taşacak: Türk kahvesini bol köpüklü yapmanın sırrı bulundu!
Kaynak:ekoltv.com.tr

Türk kahvenin, Türk geleneğinde önemli bir yere sahip olmasının yanı sıra Türk kahvesi insan sağlığına da son derece faydalı gelir. Zihnin çok daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olan Türk kahvesi, metabolizmanın hızla çalışmasına aynı zamanda sindirim sisteminin de düzene girmesine yardımcı olur.
Türk kahvesini pek çok kişi bol köpüklü severken, köpüğü ve lezzeti bol Türk kahvesi hazırlamanın formülü bulundu.

Türk kahvesinin bolca köpük içermesini sağlayan formüllerin başında, Türk kahvesini pişirirken içerisine ilave edeceğiniz hindistan cevizi şekeri ya da az miktarda toz şekerden geçiyor.
Kahve suyunun içerisine 1 çay kaşığı şeker yahut hindistan cevizi şekeri ilave etmeniz, kahvenin kaynama esnasında köpüklenmesini arttırı. Şeker, suyun kaynama noktasına gelinceye dek yüzeyde daha stabil bir köpük oluşmasına yardımcı olur.

Bu durum da kahvenizin sunum esnasında çok daha cezbedici bir görünüm içerisinde olmasına yardımcı olur. Şekersiz tercih edenler Hindistan cevizi şekeri yahut az miktarda pekmez ilave etmeyi deneyebilir.

Osmanlı döneminden bu güne dek gelen Türk kahvesi geleneğinde bazı olmazsa olmaz unsurlar da bulunur. Lokumla sunulması, bakır cezvede pişirilmesi gibi inceliklerin yanı sıra köpüğünün de yeterli seviyede olması misafire verilen değerin adeta timsalidir.

Dolayısıyla Türk kahvenizi bu yöntemle pişirmeyi deneyerek hem ağızda hem de hafızalarda unutulmayacak izler bırakabilirsiniz.