Birlikte tüketenin ömrü 10 yıl uzuyor: Çayın yanında bir parça tüketmeniz yeterli
Kaynak:ekoltv.com.tr

Gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda bilim insanları, flavonoidlerin yalnızca miktar olarak değil çeşitlilik açısından da son derece önemli olduğunu ortaya koydu. Flavonoidler çay, böğürtlen, elma, portokal, üzüm gibi pek çok meyve ve sebzede bulunan güçlü biyoaktif bileşenlerden oluşuyor.

Flavonoid çeşitliliğini arttırabilmek için çayın yanında elma, böğürtlen, portakal gibi flavonoid zengini meyveleri düzenli olarak tüketmek etkili sonuçların ortaya çıkmasına yardımcı olur. Bu basit değişiklikleri sağlayabilmek zaman içerisinde sağlığınız açısından olumlu etkilerin oluşmasını sağlar.

Çok daha sağlıklı bir beslenme alışkanlığı ile uzun yıllar sağlıklı yaşayabilmek mümkündür. Günlük rutin olarak içtiğiniz çayın yanında böğürtlen yahut elma gibi meyvelerle bu alışkanlığı pekiştirmek flavonoid alımını ve çeşitliliğini arttırabilmek için önemlidir.
Bu besinler aynı zamanda kalp sağlığını iyileştirmeye ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlar.