Bayram sofralarınız adeta taçlanacak! Kurban etiyle yapılan en lezzetli 5 yemek


Kurban etiyle birbirinden lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz. Ancak bazıları var ki hem lezzetiyle hem de kolay yapılışı ile ön plana çıkıyor. Bu yemekleri kavurma, ciğer tava, etli pilav, etli taze fasulye ve et haşlama olarak sıralayabiliriz. İşte kurban etiyle yapılan en lezzetli 5 yemeğin tarifi…

KURBAN ETİYLE YAPILAN EN LEZZETLİ 5 YEMEK
KAVURMA
Malzemeler:
1 kg kuşbaşı kurban eti
100 g iç yağı veya kuyruk yağı
Tuz
(Dilerseniz domates biber gibi sebzeler de ekleyebilirsiniz)
Yapılış tarifi:
Etleri tencereye alın, kapağı kapatmadan yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Yağını ekleyin. Kısık ateşte yumuşayana kadar yaklaşık 40-50 dakika pişirin.
Tuzu ekleyin.

CİĞER TAVA TARİFİ
Malzemeler:
- 500 g kuzu ciğeri
- 1 büyük soğan
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz, karabiber
- Sıvı yağ
Yapılış tarifi:
- Ciğeri zarlarını temizleyerek küçük parçalar şeklinde doğrayın.
- Soğanı doğrayın ve tavada biraz kavurun. Üzerine ciğeri ekleyin.
- 5-7 dakika boyunca yüksek ateşte kavurun.
- Baharatları ekleyip 1-2 dakika daha çevirin.

ETLİ PİLAV TARİFİ
Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı et suyu
- 250 g haşlanmış et
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Yapılış tarifi:
- Pirinci tuzlu ılık suda 15 dakika bekletin ve ardından süzün.
- Tencerede tereyağını eritin ve pirinci kavurun.
- Et suyunu ve eti ekleyin
- Tuzunu ayarlayın.
- Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

ETLİ TAZE FASULYE TARİFİ
Malzemeler:
- 500 g taze fasulye
- 250 g kuşbaşı et
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber
Yapılış tarifi:
- Etleri sıvı yağla kavurun.
- Et suyunu salıp çekince doğradığınız soğanı ekleyin.
- Salçayı ekleyip karıştırın.
- Ayıklanmış fasulyeyi ekleyin.
- Sıcak su ekleyin, sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.

ET HAŞLAMA TARİFİ
Malzemeler:
- 500 g kemikli et
- 2 patates
- 2 havuç
- 1 kuru soğan
- 5-6 tane karabiber tanesi
- Tuz
- Sıcak su
Yapılış tarifi:
- Etleri tencereye alın ve birkaç dakika kavurun.
- Doğranmış sebzeleri ekleyin.
- Karabiber, tuz ve sıcak suyu ekleyin.
- Kapağı kapalı şekilde et ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.