Bağışıklığını güçlendirmek isteyenler 'Turşucu Köyü'ne akın ediyor!
Ekol TV muhabiri Şeyma Kan'ın haberine göre, havaların soğumasıyla birlikte İstanbul Kemerburgaz’daki ünlü "Turşucu Köyü" olarak bilinen Mithatpaşa Mahallesi’nde hareketlilik başladı. Kışın yaklaşmasıyla vatandaşlar, bağışıklık sistemini güçlendiren doğal antibiyotik olarak bilinen turşulara büyük ilgi gösteriyor.
"MISIR, PORTAKAL, KARPUZ..."
Raflarda mısırdan portakala, karpuzdan bibere kadar her türlü sebze ve meyvenin turşusu yer alıyor. Turşucu esnafı, özellikle karpuz turşusunun ziyaretçilerin ilgisini çektiğini belirtiyor. İlginç turşuların arasında “kavanozda yetişen karpuz” da bulunuyor. Esnaf, bu özel karpuzun tarladayken kavanozun içinde büyütüldüğünü söylüyor.
"KARPUZ TURŞUSU İLGİ ÇEKİYOR"
Turşucu Mehmet Usta, “Macar biberimiz, balık biberimiz, muz biberimiz, kiraz biberimiz, patlıcan sarmamız, lahana sarmamız var. Karpuz turşusu görsel olarak ilgi çekiyor ama aynı zamanda antioksidan etkisiyle bağışıklığı da güçlendiriyor" dedi.
"DOĞAL PROBİYOTİK KAYNAĞI"
Turşu suyu da vatandaşların gözdesi. Esnaf, karışımın tamamen doğal olduğunu vurgulayarak "İçinde lahana, biber, domates, havuç suları var. Hepsi birleşince ortaya doğal bir probiyotik çıkıyor" ifadelerini kullandı.
Kışın vazgeçilmezi turşuların fiyatları ise 200 ila 250 lira arasında değişiyor.