Atalardan miras çi börek geleneğine sahip çıkıyor!
Ekol TV Eskişehir Muhabiri Bilgehan Tombul’un haberine göre, Kırım Tatarlarının nesiller boyu aktardığı ve sürgün zamanında yanlarında getirdiği efsane lezzet çi börek, bugün Eskişehir’in en bilinen lezzetlerinden biri olarak kentin kültüründe önemli bir yer tutuyor. Göçlerle şehre taşınan bu geleneksel lezzet, Kübra Köken gibi ustaların elinde yaşatılıyor. Kübra Köken, çocukluğundan bu yana evlerinde yapılan çi böreği ticari bir işletmeye dönüştürdü ve kardeşleriyle birlikte atalarından kalan döküm kazan ve çöveni kullanarak çi börek pişirmeye başladı
YERLİ VE YABANCI TURİSTLERDEN BÜYÜK İLGİ
Çi börek, sadece bir lezzet olmanın ötesinde, Kırım Tatarları için kültürel bir bağ taşıyor. Kübra Köken, bu kültürel mirası yerli ve yabancı turistlere de tanıtıyor. Müşteriler, çi böreğin Eskişehir'de çok sevilen bir lezzet olduğunu belirtti. Kübra Köken, çi böreğin ana malzemesinin "sevgi" olduğunu ve bu yemeğin kendi kültürlerinin bir parçası olduğunu vurguladı. Kübra Köken, "En güzel çiğ börek Eskişehir'de yenir diyorum" ifadeleriyle de iddialı konuştu.