Arkeologları şaşkına çeviren keşif: Neandertallerin nasıl enerji depoladıkları ortaya çıktı!

Neandertallerin hayatta kalma stratejilerine dair bakış açımızı tamamen değiştiren yepyeni bir keşif yapıldı. Yeni keşif, Neandertallerin sadece et değil, aynı zamanda enerji açısından zengin yağları da hedef aldıklarını gösterdi.
NEANDERTALLER İÇİN YAĞ SADECE BESİN DEĞİLDİ
Neandertallerin bu yağ fabrikasını, sadece açlık dönemlerinde değil, yüksek kaloriye ihtiyaç duymaları nedeniyle de kullanıldığı düşünülüyor. Araştırmaya göre bu, modern insan öncesi homininlerin kaynakları daha verimli kullanmaya yönelik erken bir adaptasyon süreciydi.
Araştırma, 2 Temmuz’da Science dergisinde yayımlandı. Neandertallerin kemik iliğini çıkardıktan sonra bu kemikleri kaynatarak saf yağ elde ettikleri ve bu işlemin kalori açısından hayati önem taşıdığı gözler önüne serildi.
2 BİN KEMİK PARÇASI, DEVASA BİR YAĞ İŞLEME SİSTEMİNİ AÇIĞA ÇIKARDI
Almanya'nın Neumark-Nord bölgesinde yapılan kazılarda at, geyik ve sığır gibi büyük hayvanlara ait 172 parçalanmış kalıntı bulundu. Bu kemiklerin çoğu, yüksek yağ içeren bölgelerden sistemli şekilde kırılmıştı. Ayrıca kemiklerin üzerinde kaynatmaya dair fiziksel izler vardı.
Bir çiftçi tesadüfen tarlasında buldu, gizemi hala çözülemiyor! Tam bin yıllık sır
NEANDERTALLER KİMDİR?
Neandertaller bundan yaklaşık 400.000 yıl önce ortaya çıktı. Modern insanın en yakın soyu tükenmiş akrabası olan Neandertaller, alet yapımından sanat üretimine kadar birçok gelişmiş davranışa sahipti. Ancak bu keşif, onların beslenme yöntemleri ve kaynak verimliliği konusunda da ne kadar ileri olduklarını gösteriyor.