Uzmanından kışa hazırlık tavsiyesi: Hastalıklara kalkan olan o besinler...
Ekol TV'ye konuşan Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Esra Şahin, kış aylarında bağışıklığı destekleyecek besinler hakkında önemli önerilerde bulundu. Soğan ve sarımsağın sülfür ve kükürt kaynağı olduğunu hatırlatan Şahin, bu sebzelerin bakteriler ve virüslerle savaşta güçlü bir destek sunduğunu belirtti.
"TAVUK SUYU TÜKETİN"
Şahin, özellikle tavuk suyunun gribal enfeksiyonlara karşı faydasının araştırmalarla ortaya konulduğunu ifade ederek, “O yüzden anne çorbası derler, tavuk suyu çorbasını çok severler. Zerdeçal, karabiber, zeytinyağı ve limonla birleştiğinde bu çorba gerçekten enfes oluyor” dedi.
"HASTALIKLARA KARŞI KALKAN OLUYOR"
Soğuk havalarda sakatat çorbalarının da yüksek protein değerleriyle koruyucu rol oynadığını söyleyen Şahin, “Protein ve keratin içeriği sayesinde hastalıklara karşı bir kalkan oluşturuyor” diye konuştu.
BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRMEK İÇİN NE YAPMALIYIZ?
Annelerin çocukların beslenmesinde et suyu, ilik suyu ve kemik suyunu daha sık kullanmalarını öneren Şahin, bu tür eklemelerin çorbaları ve pilavları hem lezzetlendirdiğini hem de bağışıklık için güçlü bir destek sağladığını vurguladı.
ÇOCUKLARA TAVSİYELER...
Balık tüketmeyen çocuklara da çözüm önerisi getiren Şahin, balık köftesinin bu noktada etkili bir alternatif olduğunun altını çizerek, “İnanın çocuklar balık köftesini hiç fark etmeden yiyor. Bu da onların ihtiyacı olan değerli besinleri almasını kolaylaştırıyor" ifadelerini kullandı.