Ne pekmez ne de bal: Meğer bağışıklık sistemini güçlendiren formül buymuş...
Kaynak:ekoltv.com.tr

Kış aylarında hasta olmamak için bağışıklık sistemini güçlendiren gıdaları düzenli olarak tüketmek son derece önemli bir husus olurken, pek çok kişi bağışıklık sistemini güçlendirebilmek için tahin-pekmez ya da bal tüketmeyi deniyor. Halk arasında bu gıdalar “doğal enerji kaynağı” olarak yer alırken, uzmanların yapmış olduğu son değerlendirmeler sonucunda bağışıklık sistemini güçlendirmenin formülünün bu üç gıdadan ayrı olduğu ortaya çıktı.

Beslenme uzmanları tahin-pekmez, bal gibi gıdaların elbette besleyici olduğu ancak bağışıklık söz konusu olduğunda da tek başına yeterli olmadığını vurgularken bilhassa kış aylarında sık tüketilen bu besinlerin şeker oranı, bağışıklık sirencinin uzun vadede zayıflamasına neden olabiliyormuş.

Son yapılan araştırmalar sonucunda bağışıklığı en çok destekleyen besinin fermente gıdalar olduğu ortaya çıktı. Yoğurt, kefir, turşu gibi probiyotik açısından zengin yiyeceklerin bağırsak florasını güçlendirerek vücudu hastalıklara karşı çok daha dirençli hale getirdiğini ortaya koydu. Uzmanlara göre güçlü bir bağışıklık sistemi için “probiyotik–prebiyotik dengesi”nin güçlü olması gerekiyor.