Meta, yapay zekaya yönelik girişimlerinde yoğun mesai harcıyor. Sosyal medya devi Instagram ve Facebook'ta yapılan paylaşımların yapay zeka ile üretilip üretilmediğini tespit eden yeni bir araç geliştirdi. Ancak bu araç, orijinal bir içeriği bile 'Yapay Zeka İle Üretildi' ibaresiyle gösterdiği için içerik üreticilerinden tepki aldı. Bu tepkilerin üzerine sosyal medya devi etiketlerden başlayarak yeni bir değişikliğe gitti.


WhatsApp, Facebook ve Instagram'ın çatı şirketi, daha önce ''Yapay Zeka İle Üretildi'' ibaresini, ''Yapay Zeka Bilgisi'' ibaresiyle değiştirdi.


YAPAY ZEKA ETİKETİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI


Söz konusu değişikliğin sebebi belli. Geçtiğimiz haftalarda bazı kullanıcıların paylaşımlarına özgün olmasına rağmen yapay zeka ile oluşturuldu damgası koyulurken, üst üste gelen şikayet ve tepki üzerine Meta değişiklik yapmak zorunda kaldı.


Yapay zeka algılama teknolojisinde beklenilen performansı gösteremeyen Meta, daha fazla tepki toplamamak için oluşturulan içeriklere artık ''Yapay Zeka İle Üretildi'' demeyecek. Bunun yerine ''Yapay Zeka Bilgisi'' ibaresi yer alacak ve kullanıcılar detaylı bilgilere bu seçenekten ulaşabilecek.


Pazartesi günü yaptığı açıklamada Meta şunları kaydetti:


"Etiketleme yaklaşımımızın amacımıza daha iyi uyması için süreci iyileştirmek amacıyla sektördeki şirketlerle çalışırken, uygulamalarımızda 'Yapay Zeka ile Üretildi' etiketini 'Yapay Zeka bilgisi' olarak güncelliyoruz; böylece insanlar daha fazla bilgi için tıklayabilirler."

Kaynak: Techrunch.com