İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu partisinin grup toplantısında yeni anayasa paketiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 9. Yargı Paketi'ne yönelik olarak "Bu olsa olsa anayasayı yarma eylem planıdır" dedi.


Müsavat Dervişoğlu'nun konuşmalarından satırbaşları:

Geçmişin 10 lirası bugünün 1000 lirasına tekabül ediyor. 20 yılda 100 kat fakirleşme demek. İktidar göz boyamakla mahir olduğundan dolayı küsüratları yüzler basamağında siliyoruz diye iftihar ediyoruz diyebilir. Bu paket sizin ekonomik çöküşünü ortaya koyuyor. Bu pakette ne güzellikler var? İktidar bu paketle yargıda vatandaşın sırtından para kazansın diyor.


9.YARGI PAKETİ ELEŞTİRİSİ


Bu paket hukuk tanımamazlığı gösteriyor. AYM'yi devamlı suretle çiğnemeyi gösteriyor. Baroları ele geçiremeyince bir düzenleme yapmışlar. Adli yardımın yüzde 40 barolara dağıtılır. AYM bunu iptal etti. Saray beyleri ne yapıyor 40 olmadı madem 30'u dağıtılsın diyor. Yargı paketi adı altında anayasayı yarma devam ediyor.


KADININ SOY İSMİ İLE AİLE BÜTÜNLÜĞÜ BOZULMAZ


AYM kadının kendi soyadını kullanma hakkının engellenmesi hakkında iptal kararı vermişti. Sarayın beyleri aile bütünlüğüne zarar verir diyerek itiraz etti. Türk ailesine en büyük zararları veren sizlersiniz. Medeni kanunda kadını soyadıyla ilgili bir madde olmamalıdır. Kadının soy ismi ile aile bütünlüğü bozulmaz. Kadınlarımızla ilgili asıl sorunu söyleyeyim, kadına şiddet. Birçok kadın çantasındaki korumayla can verdi. Kadınların üzerinden ellerinizi çekin. Kadın cinayetlerini sonlandırmak için el birliği ile çalışalım. Türkiye yüzyılından bahsediyorsunuz, 21. yüzyıl Türkiye'sinde yaşanmaması gereken ne varsa seyirci kalıyorsunuz.


EMEKLİLER HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI


Geçtiğimiz günlerde bir sokak röportajında bir emekli vatandaşımızın söylediği şu sözler tokat niteliğindedir: Emekli maaşım 9 bin 500 lira, maaşım 12 bin lira. Devlet bize zam yapmıyor. Onkoloji hastasıyım. İsyan ediyorum.

Yıllarca çalıştıktan sonra emeklilerin içine düşürüldükleri bu durum utanılasıdır. Milyonlarca emekli bir umut maaşlarında iyileştirme beklediler. Ama AK Parti iktidar onları bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı.


MERİH'İ ALNINDAN ÖPÜYORUM


Gol sevincini Bozkurt işaretiyle yapan Merih Demiral'ın alnından öpüyorum.