Teknoloji dünyasında yapay zeka furyası aldı başını gidiyor. Üretken yapay zeka modellerine yönelik girişimle artıyor, öyle ki sektörler de bu gelişmelerle birlikte yeniden şekilleniyor.


Akıllı telefonlar da artık yapay zeka teknolojilerine geçiş yapmaya başladı. Hatta geçtiğimiz aylarda bir teknoloji firması, Humane AI Pin adını verdiği yapay zekalı bir cihaz geliştirdi, bu ürünün akıllı telefonları tarihe karıştırabileceğini bile iddia etmişti… Peki ne oldu? Aylar sonra tam bir ‘fiyasko’ yorumu aldı.


700 DOLARLIK CİHAZIN BAŞLAMADAN BİTEN BAŞARISIZLIK ÖYKÜSÜ


Humane AI Pin, aylar öncesi duyurulduğunda epey ses getirmişti. Nitekim bizler bile ‘acaba bu cihaz akıllı telefonların sonunu getirir mi? diye kendi kendimize de sorular sorduk. Ancak hem işlevsellik hem de ısınma sorunu göz önüne alındığında Humane AI Piniçin işlerin iyi gitmeyeceğini herkes anladı.


Bir YouTuber, yapay zekalı olan bu ürünü, şirketin CEO’sunun yanında test etti. Baştan sona incelemede bulunan YouTuber, Humane AI Pin’i asla beğenmediğini söyledi.


LAZER EKRANI ÇOK FAZLA ISINIYOR


Google'ın çerez kararının perde arkası Google'ın çerez kararının perde arkası

AI Pin’in şikayet edilen bir diğer özelliği ise lazer ekranı. Kullanıcıları ellerine yansıtarak içerikleri gösteren bu ekranın, normalden çok fazla ısınarak el yakar bir dereceye geldiği söyleniyor. Cihazın arkasındaki şirket bunun yazılım güncelleme ile çözülebileceğini vurgulasa da, ne yazık ki şimdiden güvenleri kırmış durumda.


The New York Times’a göre Humane personeli, cihazın demosunu ortaklara ve yatırımcılara göstermeden önce sık sık buz torbalarıyla soğutuyordu. Bunu yapmasının nedeni ise projeksiyonlu enerji tüketen lazer projeksiyon ekranının cihazı aşırı ısıtmasından kaynaklanıyor.


Yine de tüm bu olumsuzluğa rağmen Humane yetkilileri, güncelleme ile bu sorunu çözebileceklerini iddia ediyor.


Humane sözcüsü BI'a yaptığı açıklamada, “Ürün geliştirme sürecinde, AI Pin gibi tüm mobil cihazlar, birbiriyle yakından ilişkili olan ve en iyi yazılım optimizasyonu yoluyla yönetilen güç talebi ve termal yönetim zorluklarıyla yüzleşmek zorundadır” ifadelerini kullandı.