Terörsüz Türkiye için kritik adım: TBMM’de Bahçeli-Kurtulmuş zirvesi
Ekol TV muhabiri Selda Güneysu'nun edindiği bilgilere göre, "Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında gözler Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne çevrilmiş durumda. Dün itibarıyla Meclis Genel Kurulu faaliyetlerine son verirken, son yasa teklifi de kabul edildi. Bu haftanın ve gelecek dönemlerin en önemli başlığı ise "Terörsüz Türkiye" olacak.
Hava Kuvvetleri'ne ait uçak üniversite kampüsüne düştü: Ölü ve yaralılar var
TBMM'de bu kapsamda bir komisyon kurulması planlanıyor. Komisyonun kuruluşu öncesinde, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, geçtiğimiz haftalarda siyasi partilerin grup başkanvekilleriyle bir araya gelerek çalışma usul ve yöntemleri üzerine görüş alışverişinde bulunmuştu. Kurtulmuş, o toplantıda hem MHP lideri Devlet Bahçeli'yi hem de CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret edeceğini ifade etmişti.
BAHÇELİ İLE İLK ZİRVE
O ziyaretlerden ilki bugün saat 14.00'te MHP lideri Devlet Bahçeli'nin makamında gerçekleşti. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, sürece ilişkin komisyon adına atılan adımları MHP lideri Devlet Bahçeli ile paylaştı.
ÇALIŞMA USULLERİ NETLEŞİYOR
"Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında kurulacak olan komisyonun bazı ayrıntıları da belli olmaya başladı. Siyasi partiler, geçtiğimiz haftalarda Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı'na bir rapor iletmiş ve bu raporda görüş ve önerilerini sunmuşlardı. Bu görüş ve öneriler doğrultusunda, Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu'na benzer bir komisyonun kurulması gündemde. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde en fazla üyeye sahip olan KİT Komisyonu'nun üye sayısı 43 olduğu belirtilirken yeni kurulacak komisyonun üye sayısının 43'ün üzerine çıkabileceği ön görülüyor.
MİT Başkanı Kalın'ın ziyaret takvimi belli oldu!
YASAL DÜZENLEMELER TAKVİMİ
Bu hafta itibarıyla Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un Çarşamba günü komisyona yönelik bir basın toplantısı düzenleyerek kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor. Komisyon kurulduktan sonra ilk olarak çalışma usul ve esasları belirlenecek, bir takvim oluşturulacak. Komisyon kapsamında kimlerin dinleneceği ve bu kapsamda atılması gereken yasal düzenlemelerin neler olacağı ele alınacak. Ayrıca, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, komisyon üyesi milletvekillerine bir yazı göndererek yaz aylarında da çalışmalarını sürdüreceklerini bildirecek. Yasal düzenlemelerin ise 1 Ekim'den sonra yapılmaya başlanması bekleniyor. Bu açıdan, bazı önemli yasalarda düzenlemelerin yer alması öngörülüyor.
Şile Belediyesi'nde Özgür Kabadayı'nın yerine gelen isim belli oldu!
KOORDİNATÖR GRUP BAŞKANVEKİLLERİNİN KİLİT ROLÜ
Yasa yapma sürecinde koordinatör grup başkanvekilleri oldukça önemli bir rol üstlenecek. Siyasi partiler, kurulacak olan komisyonda herhangi bir düzenleme ihtiyacı hasıl olduğunda bir uzlaşı gerçekleştirilirse, o uzlaşıya yönelik teklifi Meclis Başkanlığı'na sunacak. O teklif, ilgili ihtisas komisyonuna geldikten sonra Genel Kurul'da kabul edildikten sonra yasalaşmış olacak ve süreç artık bundan sonra atılacak yasal adımlarla ilerleyecek.