Manavgat Belediyesi soruşturması: 6 kişi tutuklandı

Manavgat Belediyesi soruşturmasında adliyeye sevk edilen 6 kişi tutuklandı. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Engin Tüter'in makam odasında yapılan aramada baklava kutusunun içinden 110 bin euro çıkması kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı.
Manavgat Belediyesi soruşturması: 6 kişi tutuklandı

Antalya Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "yolsuzluk" soruşturması çerçevesinde Manavgat Belediyesi'ne yönelik kapsamlı bir operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve belediye başkan yardımcılarının da aralarında bulunduğu toplam 34 kişi gözaltına alındı. Soruşturmanın, imar işleri ve doğrudan alımlardaki yolsuzluk iddiaları ile mülkiye başmüfettişinin raporu doğrultusunda gerçekleştiği belirtildi.

6 KİŞİ TUTUKLANDI

Soruşturmayı yürüten Savcılık, gözaltına alınan 34 kişiden 7'si hakkında tutuklama talep etti. Tutuklama talep edilen bu 7 kişi, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. 6 kişi hakkında çıkarıldıkları hakimlik tarafından tutuklama kararı verildi.

İŞ İNSANLARI TUTUKLANDI

Savcılık ifadelerinin ardından belediye meclis üyesi Mehmet Tosak ile iş insanları Mesut Kara, İlker Günay, Mehmet Ali Fansa, Kemal Taş ve Şükrü Ilgın, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Sulh ceza hakimliği, belediye meclis üyesi Mehmet Tosak ve 5 iş insanının tutuklanmasına karar verdi. Diğer sanıkların emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

RÜŞVET GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Operasyonun en çarpıcı anlarından biri, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Engin Tüter'in makam odasında yapılan aramada yaşandı. Tüter'in odasında baklava kutusu içinde 110 bin euro rüşvet parası bulunması, suçüstü anlarını gösteren görüntülerle kamuoyuna yansıdı.

NE OLMUŞTU?

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığınca otel tadilatı, inşaat ruhsatı ve iskan başvurularıyla ilgili rüşvet alındığı iddiası üzerine başlatılan soruşturmanın ardından, İl Emniyet Müdürlüğünün yürüttüğü çalışma kapsamında şüphelilere yönelik 4 aylık teknik ve fiziki takip gerçekleştirilmişti.

Yürütülen çalışma kapsamında, Belediye Başkanı Kara'nın yeğeni H.C.G. aracılığıyla rüşvet istendiği, rüşvet alınmadan ruhsat verilmediği öne sürüldü. Ayrıca Manavgat Belediyesi, belediyeye bağlı iştirakler ve spor kulübü üzerinden kurulan paravan şirketler aracılığıyla hizmet veya mal alımı yapıldığı, sahte faturalarla haksız menfaat sağlandığı ve şüphelilerin bu yolla yaklaşık 800 milyon lirayı üzerlerine geçirdiği iddia edilmişti.

Belediyeye düzenlenen operasyonda, Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ile belediye başkan yardımcılarının da aralarında bulunduğu 34 kişi gözaltına alınmıştı.

Soruşturma kapsamında, Belediye Başkan Yardımcısı M.E.T'nin, C.C. isimli bir kişiden rüşvet aldığını gösterdiği iddia edilen görüntüler de ortaya çıkmıştı.