Kuyu-4 operasyonuna ikinci dava : SKY-ECC kriptolu iletişimle, tonlarca uyuşturucu sevkiyatı
Dilek YAMAN DEMİR-ÖZEL
Geçtiğimiz yıl 8 Haziran’da "Kuyu-4" operasyonu kapsamında İçişleri Bakanlığınca bir operasyon yapıldığı açıklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu İstanbul merkezli 12 ilde şüphelilerin tespit edilerek yakalanması için çalışma başlatıldı. Operasyon kapsamında, elebaşları Mert (Orhan) Ünğan, Selim Işık, İbrahim Kurtar, Aydın Razaki ve Recep Özyıldız’la 62 şüpheli gözaltına alındı. Ünğan ve Işık gibi baronların aralarında bulunduğu şüphelilerden, 47’si tutuklandı.
15 yaşındaki çocuk pamuk şeker satıcısını bacağından bıçakladı!
İKİNCİ İDDİANAME HAZIR
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Aklama Suçları Soruşturma Bürosu tarafından Kuyu-4 operasyonu kapsamında gözaltına alınan 4 farklı suç örgütü lideri ve üyelerine yönelik yürütülen soruşturmalardan ilki Haziran ayında tamamlanmıştı. İlk dava, Mert (Orhan) Ünğan suç örgütüne açılmıştı. İkinci dava, ilk davanın kabul edilmesinden hemen sonra hazırlandı. Aklama Suçları Soruşturma Bürosu tarafından Kuyu-4 operasyonu gözaltına alınan Kurtar suç örgütü hakkında dava açıldı. Aklama Bürosunca hazırlanan 67 sayfalık iddianamede 42 şüpheli hakkında dava açıldı. Örgüt lideri İbrahim Kurtar ve Sezgin Kurtar’ın olduğu ileri sürülen iddianamede suç örgütünün 18 farklı eylemine yer verildi.
61 orman yangını ile ilgili 23 kişi gözaltına alındı, 4 kişi tutuklandı
SKY-ECC KRİPTOLU HABERLEŞME AĞIYLA SEVKİYAT YAPTILAR
Yine Türkiye, İspanya, Almanya, Hollanda ve Belçika'da eş zamanlı gerçekleştirilen "Orkinos-Bulut" operasyonunda, suç örgütlerinin uyuşturucu madde sevkiyatlarının deşifre edilmesine yönelik detaylarda suç örgütlerinin uyuşturucu madde ticareti sırasında uluslararası SKY-ECC isimli kriptolu haberleşme sistemini kullandıkları tespit edildi. SKY- ECC isimli kriptolu haberleşme sisteminin deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalarda, söz konusu uygulamanın özel olarak hazırlanan cep telefonları üzerinden çalıştığı, bu cihazlarda mikrofon, kamera ve GPS gibi donanımların devre dışı bırakıldığı belirlendi. Örgüt üyelerinin bu sistem aracılığıyla ticari faaliyetleri sırasında haberleştikleri ve kod adı kullandıkları ifade edildi.
Beykoz'da dehşet! Eski eniştesini döverek öldürdü, yakınına "Araba çarptı dersiniz" dedi
18 FARKLI EYLEM, TONLARCA UYUŞTURUCU
Son dönemde Türkiye'nin gündemine oturan önemli bir suç örgütü olan İbrahim Kurtar liderliğindeki organize suç dünyasında adından söz ettiren Kurtar, uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı faaliyetleriyle tanınıyordu. İddianamede, Türkiye ve Avrupa başta olmak üzere özellikle İran- Hollanda, Rusya ve Ukrayna ülkelerine eroin sevkiyatı yaparak bu alandaki etkinliğini gösterdiği ifade edildi. Suç örgütünün genellikler uluslararası uyuşturucu madde sevkiyatlarında baş rol oynadığı ve yaklaşık 2.698 kilogram uyuşturucu ve uyarıcı maddeden sorumlu oldukları tespit edildi.
Miras paylaşımı kavgası kanlı bitti: Dayı, yeğenini tüfekle öldürdü
MAHKEME İDDİANAMEYİ DEĞERLENDİRİYOR
Örgüt lideri İbrahim Kurat ve Sezgin Kurtar liderliğindeki suç örgütünün 40 şüpheli üyesi hakkında ‘Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama, Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama’ suçlarından cezalandırılması istendi. Aklama Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianame, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.
Kaynak:ekoltv.com.tr