Kırmızı etin tadı unutuldu! Tüketim yüzde 50 azaldı
Ekol TV'den İremnaz Aksoy'un haberine göre, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın temmuz başında şap hastalığı gerekçesiyle hayvan pazarlarını kapatmasının ardından fiyatlarda yükselme olacağı yönünde beklentiler oluşmuştu. Ancak bu öngörü gerçekleşmedi. Kurban Bayramı sonrasında karkas kuzu ve dana etinde yaklaşık yüzde 30 oranında gerileme yaşandı. Gerilemeye rağmen kırmızı etteki satış düşüklüğü önlenemedi.
'SICAK HAVADA ET TERCİH EDİLMİYOR'
İstanbul Kasaplar Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, et fiyatlarındaki düşüşü değerlendirerek yaz aylarının tüketim alışkanlıkları üzerindeki etkisine dikkat çekti.
Tüfekçi, “Zaten her yıl yaz aylarında et satışlarında bir durgunluk olur. Ancak bu yıl alım gücündeki düşüş de etkisini gösterdi. Vatandaş sıcak havalarda kırmızı ete yönelmiyor. Üstelik şap hastalığı nedeniyle oluşan tedirginlik de tüketimi azaltıyor” dedi.
MANGAL YASAKLARI SEKTÖRÜ VURDU!
Tüfekçi ayrıca, mangal yasaklarının da et tüketimini sınırlayan başka bir faktör olduğunu vurgulayarak, “Piknik yapamayan vatandaş mangal da yakamıyor. Bu da satışları ciddi şekilde etkiledi. Aynı zamanda tavuk tüketiminde de düşüş gözlemliyoruz” ifadelerini kullandı.