Evde konserve nasıl yapılır? İşin mutfağından tüyolar...

Ağustos ayının gelmesiyle birlikte vatandaşlar kışlık konserveler hazırlamaya başladı. Peki kışlık konserve hazırlarken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...
Evde konserve nasıl yapılır? İşin mutfağından tüyolar...

Ekol TV Bursa Muhabiri Ebru Koçak'ın haberine göre ağustos ayının gelmesiyle birlikte domatesinden biberine, salçasından reçeline mutfaklarda kış hazırlığı sürüyor.

1-003.png

MALZEMELER TEK TEK YIKANMALI

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde menemen yapan kadınlar konserve hazırlanırken dikkat edilmesi gerekenleri tek tek sıraladı. Öncelikle tüm malzemelerin yıkanmasından sonra doğranıp yağ ile tencereye atılması gerektiğini anlatan kadınlar malzemelerin ne çok büyük ne çok küçük doğranması gerektiğine vurgu yaptı.

2-003.png

KONSERVE KAPAKLARI YENİ OLMALI

Domateslerin kabuklarının soyulması gerektiğine değinen kadınlar, malzemeler kaynadıktan sonra önceden yıkanmış kavanoz ve yeni alınmış kapakların hazır edilmesi gerektiğini ifade etti. Kaynayan malzemelerin kavanozlara yerleştirilip ters bir şekilde sabaha dek bekletilmesinin ardından sonraki gün saklanmaya başlanabilir. Öte yandan ise konservenin kapaklarının ise malzemeler sıcakken kapatılması gerektiğine vurgu yapıldı.

Kaynak:EKOL TV