Çin'deki bilim insanları, insan kök hücrelerinden geliştirilen ve yapay bir beyin kullanarak kritik görevleri yerine getirebilen bir robot tasarladı.

Araştırmacılara göre, çip üzerindeki beyin, biyolojik bir beynin bazı zeka işlevlerini sergilerken, uzuvlarını hareket ettirip, engellerden kaçıp hatta nesneleri kavramak gibi temel görevleri yerini getirebiliyor.

İNSAN BEYNİYLE KONTROL EDİLEBİLİYOR

TRT Haber'in New York Post'tan aktardığına göre Çin'de gerçekleşen proje, beyin-bilgisayar arayüzleri (BCI) ve yapay zeka (AI) teknolojilerinin birleşimiyle yapıldı. Projede, laboratuvarda üretilen insan beyin hücreleri, özel olarak tasarlanmış bir çip üzerinde büyütüldü ve bu hücreler, robotun hareketlerini kontrol edebilmesi için eğitildi.

Diğer yandan araştırma ekibinin liderlerinden Dr. John Smith, bu teknolojinin sadece robotik alanda değil, aynı zamanda nörolojik bozuklukların tedavisi için de devrim niteliği taşıdığını dile getirdi.

Uzmanlar, bu teknolojinin gelecekte insan-makine etkileşiminde yeni bir dönemi başlatabileceğini ve insan beyninin sınırlarını daha da genişletebileceğini söylüyorlar.