Yerel tatlar Türk mutfağının gururu: Karadeniz lezzet listesinde zirveyi kaptırmadı!

Ünlü bir dergi tarafından hazırlanan 'Dünyanın En İyi Turtaları' listesi paylaşıldı. Dünyanın en iyi turtası olarak Samsun’un Çarşamba pidesi ve Samsun pidesi seçildi.

Ekol TV Rutkay İsmail Koca'nın haberine göre; Karadeniz'in yerel yöresel lezzetleri bir kez daha Türk mutfağının gururu oldu. Test Atlas, 'Dünyanın En İyi Turtaları'nı açıkladı. Bu listeye göre zirvenin ilk sırasında Çarşamba pidesi, zirvenin ikinci sırasında ise Samsun pidesi yer aldı. Ödüllü pidelerin lezzeti ise ustanın elinden ve malzemenin tazeliğinden geçiyor.

LEZZETİYLE GÖĞÜSLERİ KABARTTI

Çarşamba pidesi, ince hamuru ve bol malzemesiyle zirveye yerleşti. Damak çatlatan lezzetiyle göğüsleri kabarttı. Geleneksel taş fırında odun ateşiyle pişen Karadeniz'e ait yöresel lezzetler zirveyi kimseye kaptırmadı.

'TAŞ FIRIN KULLANILMALI'

Bir pide ustası pidenin özelliğini, "Taş fırın odunla yanan bir fırın kullanılmalı. Doğal gaz kesinlikle kullanmıyoruz ve doğal gazı da önermiyoruz. Çünkü pidemiz taş fırında daha güzel pişiyor, daha lezzetli oluyor. İnce açılan hamur, kıymayla ve kuşbaşı ile buluşuyor. Fırının alevinde şekil alıyor. Kendine has güzel bir hamurla, taze günlük kullanılmış ve kaliteli etlerle, kıymayla çekilen günlük hazırlanan bir malzeme ile pidemizi yaparız" dedi.

Yaşam Haberleri