×
  • Anasayfa
  • Ramazan
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Dünya
  • Spor
  • Yaşam
  • Teknoloji
  • Otomobil
  • Eğitim
  • Kültür & Sanat
  • Özel
  • Tanıtım
  • Ekol TV
  • Programlar
  • Haberler
  • Yayın akışı
  • Sağlık
  • Televizyon
  • Köşe Yazıları
  • Emekli haberleri
  • Bilim
☰
  • Anasayfa
  • Yaşam

Yemekleriniz zehir olmasın: Biberin acı olup olmadığını anlamak çok kolay!

Yemeklerinizin lezzeti bir anda acıya dönüşmesin. Biberin acı mı yoksa tatlı mı olduğunu anlamak aslında çok kolay. Tohumundan şekline, renginden kokusuna kadar dikkat edilecek birkaç küçük ipucu, sofralarınızı tam kıvamında hazırlamanıza yardımcı olur. İşte merak edilen püf noktalar..

15 Eylül 2025 Pazartesi 13:48
16

Biber sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden, ama bazen yanlış biber seçimi yemeğin tadını acıya çevirebilir. Acı biberden tatlı biberi ayırmanın pratik yollarını bilmek, hem lezzet hem de güvenlik için önemli. İşte biberin acı olup olmadığını anlamanın en kolay yöntemleri…

26

Biberin acı olup olmadığını anlamanın birkaç pratik yöntemi var. İşte en güvenilir ipuçları:

Tohum ve zarına bakın:

Biberin acılığı genellikle tohumlarında ve beyaz zar (doku) kısmında yoğunlaşır.

Tohumları ve beyaz zarları kalın ve belirginse biber daha acı olabilir.

36

Rengine dikkat edin:

Yeşil biber genellikle daha tatlı ve acılığı azdır.

Kırmızı veya turuncu biberler olgunlaştıkça acılık seviyeleri değişebilir; bazıları daha tatlı, bazıları daha acı olabilir.

46

Biberin şekli:

İnce ve uzun biberler genellikle daha acıdır.

Kısa ve tombul biberler daha tatlı olur.

56

Kokusu:

Acı biberin kendine has keskin bir kokusu vardır.

Hafif tatlı ve nötr koku biberin acılığının az olduğuna işaret eder.

66

Biber türünü bilmek:

Jalapeno, habanero gibi biberler acıdır.

Dolmalık, sivri biber türleri genellikle tatlıdır.

Yaşam Haberleri

Daha fazla haber:
© 2024

Ekol TV


‧ Anasayfa ‧ İletişim