Kıkırdak güçlendirmesi sağlayan aynı zamanda vücuda binbir fayda sağlayan formüllerin başında son dönemlerde de popüler olan karışım çörek otu yoğurt karışımı geliyor.
Bu ikili hem güçlü bir antioksidan kaynağı olurken hem de içeriğinde bulunan besin değerleri sayesinde kıkırdak ve kemik yapısının güçlenmesine yardımcı oluyor.
Çörek otu yüzyıllardır şifa kaynağı olarak bilinen ve “ölümden başka her derde deva” diye anılan bir bitki olurken çörek otunun içeriğinde yer alan timokinun adlı güçlü antioksidan vücuttaki iltihapla savaşmaya yardımcı oluyor. Aynı zamanda bağışıklık sisteminin güçlenmesine de katkı sağlayan bu karışım hücre yenilenmesini destekler.
Yoğurt, kemik sağlığı açısından vazgeçilmez bir kalsiyum kaynağı olurken içeriğinde bol miktarda probiyotiklerle de doludur.
Bu besin öğeleri, kemik yoğunluğunu korumaya yardımcı olurken aynı zamanda sindirim sisteminin düzene girmesine de yardımcı olur.
1 kase ev yoğurdunun içerisine ilave edeceğiniz 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş keten tohumunu sabah kahvaltısında yahut gece uyumadan evvel tüketmeyi deneyebilirsiniz.
Dikkat: Yukarıda yer alan bilgiler tamamıyla genel bilgilendirme amaçlıdır.