MARGHERİTA PİZZA
Domates sosundaki likopen, bağışıklık hücrelerini koruyor. Eritilmiş mozzarella ise protein ve B12 vitamini ile destek sağlıyor. Üzerine ekleyeceğiniz kekik, enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı güçlü bir antiinflamatuar etkiye sahip.
MARGHERİTA PİZZA
Domates sosundaki likopen, bağışıklık hücrelerini koruyor. Eritilmiş mozzarella ise protein ve B12 vitamini ile destek sağlıyor. Üzerine ekleyeceğiniz kekik, enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı güçlü bir antiinflamatuar etkiye sahip.
HAMBURGER
Bir adet dana köftesi yaklaşık 5 mg çinko içeriyor. Bu mineral, bağışıklık sistemini yöneten T hücrelerinin aktive olması için kritik önemde. Düzenli çinko alımı yara iyileşmesine de katkı sağlıyor.
KÖRİ
Körinin yıldızı olan zerdeçal, iltihap giderici kurkumin içeriyor. Zencefil ise bağışıklık hücrelerini alarma geçiren gingerol sayesinde enfeksiyonlara karşı etkili. Aynı zamanda mide bulantısını hafifletiyor ve sindirimi destekliyor.
SARIMSAKLI EKMEK
Ezildiğinde ortaya çıkan allicin bileşiği, antiviral, antibakteriyel ve bağışıklık güçlendirici özellikler taşıyor. Sarımsağı doğradıktan sonra birkaç dakika bekletmek allicin miktarını artırıyor.
ACILI ETLİ YEMEK
Barbunya fasulyesi, lif ve protein deposu olarak öne çıkıyor. Sığır eti çinko desteği sağlarken, domates bazlı sos likopen ile bağışıklığı destekliyor. Lifler ise bağırsak florasını besleyerek bağışıklığı içeriden güçlendiriyor.
CİPS
Her ne kadar “sağlıklı” bir atıştırmalık gibi görünmese de patatesten yapılan cipsler, potasyum, magnezyum ve C vitamini içeriyor. Bu mineraller hücre sağlığını desteklerken, patatesteki dirençli nişasta bağırsak bakterilerinin dengesini koruyor.
BALIK VE PATATES KIZARTMASI
Balık, protein ve omega-3 yağ asitleri sayesinde bağışıklığı destekliyor. Morina balığı ayrıca A vitamini kaynağı. Patates ise potasyum ve C vitaminiyle ek fayda sağlıyor.
FIRINDA PİŞMİŞ FASULYE
B vitaminleri, protein ve lif bakımından zengin. Toksinlerin atılmasına yardımcı olurken bağırsak sağlığını destekliyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
MAKARNA PEYNİR
Peynir, çinko bakımından güçlü bir kaynak. Durum buğdayından yapılan makarna ise yüksek protein ve lif içeriğiyle hem bağışıklığı destekliyor hem de uzun süre tokluk sağlıyor.
YABAN MERSİNLİ MUFFİN
Tatlı bir atıştırmalık gibi görünse de yaban mersini C vitamini, flavonoidler ve antosiyaninler ile dolu. Hafızayı ve göz sağlığını desteklerken, bağışıklık sistemine de büyük katkı sağlıyor. Tam buğday unu kullanıldığında B vitamini desteği de artıyor.