×
  • Anasayfa
  • Ramazan
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Dünya
  • Spor
  • Yaşam
  • Teknoloji
  • Otomobil
  • Eğitim
  • Kültür & Sanat
  • Özel
  • Tanıtım
  • Ekol TV
  • Programlar
  • Haberler
  • Yayın akışı
  • Sağlık
  • Televizyon
  • Köşe Yazıları
  • Emekli haberleri
  • Bilim
☰
  • Anasayfa
  • Yaşam

DÜNYANIN EN TEHLİKELİ GIDALARI BELLİ OLDU: Her sabah yediğimiz simitte işin içerisinde

Dünyanın en tehlikeli gıdaları belli oldu. Liste oldukça kalabalık ve tükettiğimiz pek çok gıdada listede yer alıyor. Tüketmeden evvel bir kez daha düşünün...

28 Şubat 2025 Cuma 13:28
14

Yemek yerken hemen herkesin aklındaki en büyük soru işareti tüketilen gıdaların kilo aldırıp aldırmayacağıyla alakalı olur. Ancak kilodan zaten tüketilen gıdaların insan sağlığına olan etkilerini araştırmak çok daha önemlidir. Her gün tükettiğimiz hepimizin evinde bulunan bu gıdaların meğer oldukça sağlıksız olduğu ortaya çıktı...

Simit

Günün her saati vazgeçilmez bir gıda olan simit, sağlıksız gıdalar listesinde yer alıyor. Simitlerin közde yahut fazla kızarmış bölgeleri insan sağlığını tehlike altına atan madde içeriyor. Yanık yiyeceklerde bulunan akrilamid kimyasalı, kanser riskini arttırabiliyor.

24

Çiğ Fasulye

Bilhassa yaz aylarında sık sık tüketilen taze fasulyenin çiğ formda tüketilmesi insan sağlığına son derece zararlıdır. Çiğ olarak tüketilen taze fasulye içerisinde bol miktarda fitohemaglutinin içerir. Bu madde yalnızca mide problemlerinin oluşmasına değil baş dönmesi ve kusma gibi problemlerin oluşmasına da neden olabilir.

34

Sosisli

Her yaş grubunun severek tükettiği sosisli, her ne kadar lezzet dolu bir gıda olsa da son derece tehlikeli gıda grupları arasında yer alır.

Sosisliye eklenen sodyum eritorbat ve sodyum nitrat gibi koruyucu maddeler insan sağlığını olumsuz yönde etkilemek için yeterlidir.

44

Kiraz çekirdeği

İçeriğinde bol miktarda sağlıklı bileşen barındıran kiraz, yaz aylarının en sevilen meyvelerinden bir tanesidir. Ancak kirazın çekirdeği tam manasıyla bir sorundur. Kiraz çekirdeğinin çiğnenmesi yahut ezilmesi durumunda siyanür oluşturan bir bileşen ortaya çıkar.

Çekirdeğin içerisinde oluşan bu maddeye uzun süre maruz kalmak, ölümcül sonuçların ortaya çıkmasını tetikleyebilir.

Yaşam Haberleri

Daha fazla haber:
© 2024

Ekol TV


‧ Anasayfa ‧ İletişim