Probiyotik açısından bir hayli zengin gıdaların başında gelen yoğurt, sindirim sisteminin sağlıklı ve aktif şekilde çalışmasına yardımcı olur. Ancak yoğurdun bazı gıdalarla bir araya gelerek tüketilmesi durumu tam tersine döndürebilir. Yoğurdun yanlış şekilde tüketilmesi mide rahatsızlıklarının başlamasına neden olurken, yoğurdu sakın bu gıdalarla birlikte tüketmeyin…
Asla yoğurtla birlikte tüketmeyin: Meğer sindirim sistemini mahvediyormuş
Yoğurt insan sağlığına son derece faydalı gıdalar arasında yer alırken, yoğurdun o gıda ile asla tüketilmemesi gerektiği ortaya çıktı…
Yoğurt insan sağlığına son derece faydalı gelen gıdalardan bir tanesi olurken, yoğurdun bazı meyveler ile karıştırılıp tüketilmesi çeşitli sorunların açığa çıkmasına neden olabiliyor. Bilhassa hassas mideye sahip yahut sindirim sorunu yaşayan kişilerin yanlış kombinasyonlardaki yoğurdu tüketmeleri şişkinlik ve hazımsızlık gibi sorunların oluşmasına neden olabiliyor.
Pek çok kişi yoğurdu meyve ile tüketiyor. Ancak portakal, mandalina, limon, greyfurt, ananas ve kivi gibi yüksek asitli meyvelerle birlikte tüketildiğinde sindirim sisteminin büyük ölçüde bozulmasına neden oluyor. Meyvelerin içerisinde bulunan sitrik asit, yoğurttaki laktik asit ile birleştiğinde mide pH’ını düşürerek gaz ve hazımsızlık sorunlarına da neden olabiliyor. Bu durumun önüne geçebilmek için yoğurdu lif açısından zengin meyve yahut yemişlerle tüketmeyi deneyebilirsiniz.