Trabzonlu esnafın 15 metrelik kuymağı sosyal medyada gündem oldu

Trabzon'da bir esnafın 15 metreye kadar uzattığı kuymak, sosyal medyada izlenme rekorları kırıyor. Kuymak ustası İbrahim Muratoğlu, damak çatlatan lezzetin sırrını açıkladı.

Ekol TV Trabzon muhabiri Aleyna Keskin’in haberine göre, Trabzon'un Of ilçesinde esnaflık yapan İbrahim Muratoğlu, yaptığı kuymağın uzama rekoru kırmasıyla sosyal medyada büyük ilgi topluyor. Merdivenlerden ve çatılardan sarkıtarak yaptığı 15 metrelik kuymak çekimleri, izleyenleri hayrete düşürüyor. Görüntülerde, ekmeği kuymağa bandırıp çekenlerin şaşkınlığı kameralara yansıyor.

LEZZETİN SIRRI PEYNİR VE DİĞER MALZEMELERDE

Kuymağın kalitesini belirleyen en önemli faktörün uzaması olduğunu belirten Muratoğlu, işin sırrının sadece peynirde olmadığını söyledi. Muratoğlu, "En önemlisi olan peynir ve peyniri de çok eritmemek lazım. Su gibi olmaması lazım. Peynirin taze olması lazım, yağlı bir peynir olması lazım" dedi. Ancak tek püf noktasının peynir olmadığını, tereyağı ve mısır unu oranının da önemli olduğunu vurguladı. "Sadece püf noktası peynir değil aslında. Buna ne kadar tereyağı, ne kadar mısır unu koyduğunuz, suyu ne kadar eklediğiniz bunlar uzaması için hep bir etken" ifadelerini kullandı.

"15 METREYE KADAR UZATTIK"

Ekol TV muhabiri Aleyna Keskin'in, "Peki bir kuymak ne kadar uzar?" sorusuna yanıt veren İbrahim Muratoğlu, "15 metreye kadar uzattık. Vinçlerle, forkliftlerle, çatılardan 15 metre mıhlamamızı uzattık" cevabını verdi. Paylaştığı videolarla izlenme rekorları kıran Muratoğlu'nun mahareti, yöresel lezzete olan ilgiyi artırıyor.

Gündem Haberleri