Tarım ve Orman Bakanlığı, 2 Ekim’den itibaren düzenli olarak güncellediği hileli gıdalar listesiyle gıda güvenliği alanında önemli bir adım atıyor.Son açıklamada, 3 işletmenin ürünlerinde domuz eti tespit edilirken, bazı ürünlerde at ve eşek etinin de tüketiciye satıldığı ortaya çıktı.
Tek tek sıralandı! En fazla at ve eşek eti satılan şehirler ortaya çıktı
Son dönemlerde Tarım Ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan taklit ve tağşiş listesi gündemdeki yerini koruyor. Özellikle etlerinin içinde at ve eşek eti kullanan firmalar göze çarpıyor. En fazla at ve eşek eti satılan şehirler ortaya çıktı. İşte o liste...
14
24
DANA VE SUCUKTA DOMUZ ETİ
Listeye göre, Antalya’daki Merve Lokantası’nın tas kebabında, Fethiye’deki bir Çin restoranının dana kaburgasında ve Havran’lı Kasap markasıyla satılan dana sucukta domuz eti kullanıldığı belirlendi.
34
İŞTE EN ÇOK AT VE EŞEK ETİ SATILAN İLLER
Daha önce gıda işletmeleri arasında yer alan Köfteci Yusuf'un ürünlerinde de domuz eti bulunduğu açıklanmıştı.Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, bakanlık verilerine göre, at ve eşek eti kullanımı skandalında Adana ve Sakarya ön plana çıktı.
44
Adana’da 15, Sakarya’da 7 işletmenin bu yasa dışı faaliyetlere karıştığı belirlendi. Bu iki ili, 4’er işletmeyle Antalya, Mersin ve Manisa izledi.