Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Konya Gastronomi Festivali'nde etli ekmekten yağlı somuna, bamya çorbasından höşmerim tatlısına yöresel lezzetler büyük beğeni topladı.
HER GEÇEN YIL FESTİVAL BÜYÜYOR
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2019 yılında başlattıkları gastronomi serüveninin, her geçen yıl büyüyerek yoluna devam ettiğini belirterek, Konya'nın gastronomi anlamında çok önemli bir şehir olduğunu vurguladı. Başkan Altay, "Bu yıl çok daha güçlü bir şekilde 2025 yılında 3. Gastronomi Festivali'mizi gerçekleştiriyoruz. 07 Eylül Pazar akşamına kadar buradayız ve herkesi gönüllerini doyuracak damaklarını bayram ettirecek Konya'nın Gastronomi Festivali'ne davet ediyorum" dedi.
GELECEK KUŞAKLARA İLHAM OLACAK
Konya valisi İbrahim Akın, festivalin gelecek kuşaklara ilham olacağına inandığını dile getirerek, "Etkinliklerimiz çeşitliliği ve zenginliğiyle gerçekten gurur verici." dedi.
FESTİVAL PAZAR GÜNÜNE KADAR ZİYARET EDİLEBİLECEK
Gastronomi Festivali kapsamında 60 söyleşi, 40 atölye çalışması, 4 büyük konser ve 180'e yakın ünlü şef, yüz binlerce ziyaretçiye Konya mutfağının kadim lezzetlerini sunacak. 3. Konya GastroFest 7 Eylül Pazar gününe kadar Kalehan Ecdad Bahçesi'nde ziyaret edilebilecek.