Birçok tüketici kahverengi ekmeği görünce sağlıklı olduğunu düşünürken; durumun hiç de öyle olmadığı ortaya çıktı. Bazı ekmeklerin renginin katkı maddeleriyle koyulaştırıldığı ve tam buğday izlenimi verildiği tespit edildi. Uzmanların vatandaşları uyardığı bu duruma ilişkin ayrıntıları Ekol TV muhabiri Büşra Seyis'e Gıda Denetleme Uzmanı Nurten Sırma anlattı.
Gıda Denetleme Uzmanı Nurten Sırma şu sözleri kullandı:
Vatandaş diyor ki açık renkli beyaz ekmekse bildiğimiz normal ekmek, esmere yakın bir rengi varsa buna tam buğday. Ama renkle oynayıp aslında vatandaşı aldatıyorlar. Yapılan analizlerde zaman zaman tam buğday ekmeğinin içinde boya çıkıyor.
TÜKETİCİ ETİKET OKUMALI
Paketli dilimli ekmek aldığınız zaman üzerinde işletme kayıt belgesini arayın. İşte TR nokta nokta sayılı izniyle üretilmiştir, şu firmada üretilmiştir gibi ibareler yer alır paketlerde. Tüketicinin buna bakması şart.